430 ₴/упаковка
Підходить для малювання як на пласких поверхнях, так і в молдах. Ця епоксидна система розроблена з використанням лише тих матеріалів, на які є європейський дозвіл на контакт з харчовими продуктами (згідно з Європейською Регуляцією 10/2011 від 14 січня 2011).
• з нею можна працювати годину, якщо температура не перевищує 25°, або 50-40 хвилин, якщо в приміщенні 25-30°;
• витримує заливку до 1 см;
• можна використовувати як захисне покриття фінішне покриття.
Вважається безпечною до контакту з холодними харчовими продуктами мінімально після 7 днів полімеризації
Загальні технічні характеристики:
• Рекомендована вологість повітря — до 50%, рекомендована температура — 22-25°;
• Час повного затвердіння — 24 години. Також він залежить від температури повітря (швидше, якщо гаряче, повільніше, якщо холодно) та товщини заливки.
• Час початкового гелеутворення : близько 30-40 хвилин. При 25 оС в приміщенні смола практично полімеризується близько 4 годин. Проте, небажано чіпати заливки мінімально 24 години.
Змішування 100 А до 55 В по масі (використовуйте електронні ваги, не за об'ємом!)
Місткість для змішування має бути чистою. Час змішування - близько 2-3 хвилин.
Дотримуйтеся правила подвійного змішування!
Змішайте смолу в одній місткості, потім перелийте в другу тару (не знімаючи шпателем залишки смоли із стінок і дна першої тари) і знову змішайте. Правило подвійного перемішування дає набагато кращий результат, оскільки пристінкові зони - основна можлива проблемна зона не перемішування. Упевніться, що ви змішали смолу з дна, бічних стінок і кутів тари.
Якщо смола буде перемішана недостатньо добре, після застигання на поверхні може залишитися липка плівка! Також, причиною утворення липкої плівки - застигання в нерівномірній температурі або волозі і\або холоді (намагайтеся накрити полотно куполом і поставити в рівномірно теплому місці, при температурі 23-27оС, щоб не було потоків холодного і гарячого повітря).
Використайте широкі дерев'яні стеки, це нейтральний матеріал і зручна форма для пристінкового перемішування смоли
• Не рекомендовано заливати з Food Safe шари більше ніж 1 см
• Якщо занадто холодно, смола може помутніти, цей нормальний стан. Можна потримати тару з компонентом А в 50 ° воді в течії 20-30 хвилин, поки рідина не стане прозорою. Якщо ж тара велика (від 3 кг), то на прогрівання у воді знадобиться трохи більше часу. Тари 8+ кг треба тримати годину-півтори.
• Смолу не можна виливати на вологу поверхню; не можна й додавати в неї барвники на водній основі.
• НЕ рекомендовано змішувати одночасно понад 100 г, системи високореактивна. Змішавши, відразу розлийте по дрібніших скляночках. Особливо важливо при роботі в занадто жаркому приміщенні.
Уникайте контакту незахищеної шкіри і слизових оболонок зі смолою, отверджувачами і пилом, що утворюється в процесі шліфування. При роботі з епоксидною смолою використовуйте захисний одяг, респіратор і гумові рукавички.
Не вдихайте пил від шліфування, при механічній обробці готового виробу використовуйте респіратор і захисні окуляри.
Не використовуйте розчинники для видалення епоксидної смоли з шкіри. У разі контакту шкіри зі смолою, отверджувачами, пилом від шліфування, негайно видаліть смолу сухими серветками або рушником, після чого промийте місце контакту теплою водою з милом.
У разі, якщо при роботі з'являється висип на шкірі, призупиніть роботу зі смолою. Якщо при поновленні роботи з матеріалом проблема повторюється, припиніть роботу з ним і зверніться до лікаря. У разі потрапляння смоли або затверджувача в очі, негайно промийте очі водою протягом 15 хвилин і зверніться до лікаря.
Уникайте проковтування матеріалів. Ретельно мийте руки після роботи, особливо перед їжею. Якщо Ви проковтнули епоксидну смолу, пийте велику кількість води і негайно викличте лікаря. При використанні продукції не курити, не пити, не приймати їжу.
Можливі індивідуальна чутливість до матеріалу і алергічні реакції, в разі їх прояви негайно припиніть роботу з матеріалом і зверніться до лікаря.
Основні | |
---|---|
Вид синтетичної смоли | Епоксидна |
Упаковка на вибір | |
Упаковка на вибір | 400 г |