Продавець E.FORM розвиває свій бізнес на Prom.ua 13 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
6766 відгуків
E.FORM
Контакти
E.FORMІгор, Наталя, Марія, Михайло
вулиця Симиренка 36 (корпус А), Київ, Україна
+380 (96) 663-38-02
Роздріб силікон, поліуретан, смола
+380 (66) 841-86-14
Роздріб силікон, поліуретан, смола
+380 (67) 193-87-17
Глина та комплектуючи. Віск та олії
+380 (50) 465-66-88
Відділ оптових продажів
  • Viber (для письмових технічних запитів),11-18 ч.+380671279616
  • Viber (письмови запитання по доставці), 11-18 ч.+380668418614
Мапа

МАЙСТЕР КЛАС — ЧЕРВОНА СМОРОДИНА З ЕПОКСИДНОЇ СМОЛИ

МАЙСТЕР КЛАС — ЧЕРВОНА СМОРОДИНА З ЕПОКСИДНОЇ СМОЛИ

 

червона смородина
 
    

 

Щоб зробити таку гілочку, нам знадобиться: - епоксидна смола; - печеться полімерна глина; - самотвердевающая полімерна глина або "холодний фарфор"; - дріт; - масляні і акрилові фарби; - клей; - одноразовий посуд для змішування компонентів. 1. Для початку розглянемо живу гілку смородини, звернемо увагу на розмір і розташування ягід, величину кісточок.

 

гілочка смородини
 
  

 

2. Ягоди смородини я роблю з епоксидної смоли. В інструкції вказана пропорція змішування 2:1 - 2 частини смоли і 1 частина затверджувача. Використовуйте рукавички в якості міри безпеки.

 

 
   

 

3. У суху одноразову місткість наливаю спочатку смолу, потім затверджувач.

 

3
 
    

 

4. Дерев'яною лопаткою або шпажкою ретельно перемішую. Роблю це кілька хвилин. Рекомендую перелити в аналогічну суху ємність і ще раз перемішати. Смола не може застигнути, в результаті порушення пропорцій, або поганого перемішування компонентів.

 

4
 
  

 

5. Епоксидній смолі, щоб застигнути остаточно, потрібно близько доби. Протягом цього часу вона проходить кілька стадій - від текучого до твердого стану. Нас цікавить, так звана, "гумова стадія". Досвідченим шляхом я з'ясовувала, що такий стан у смоли настає з 5-ї години застигання, вона вже не липне і не бруднить руки, і протягом приблизно 1,5 годин смолі можна без особливих труднощів надати бажану форму. Отже, на гладку поверхню, наприклад, кришку від харчового контейнера наносимо смолу окремими краплями.

 

5
 
  

 

6. У нас є час, щоб підготувати необхідні деталі. Для кісточок нам знадобиться печеться полімерна глина відповідного кольору. Якщо для кісточок ви будете використовувати самозастывающую глину або "холодний фарфор", то рекомендую зробити кісточки заздалегідь, не пізніше ніж за добу - це необхідно для того, щоб така глина висохла. В іншому випадку, при контакті з вологою може відбутися помутніння смоли.

 

6
 
  

 

7. Розминаю глину, розкачую її в тонку ковбаску і нарізаю канцелярським ножем. Запікаю кісточки на фользі в духовій шафі при t 120 градусів 5-8 хвилин.

 

7
 
  

 

8. Пройшло пару годин. Смола густіє, виглядає як тягучий мед. Виберете одну краплю і періодично перевіряйте стан зубочисткою - це допоможе вам зрозуміти, коли настане цікавить нас стадія.

 

 
 
  

 

9. Минуло трохи більше 5-ти годин. Смола вступила в "гумову стадію". Поверх крапель кісточки наносимо з полімерної глини.

 

11
 
     

 

10. Відділяю краплю від поверхні. Вона настільки пластична, що її можна витягнути нитку, руки вже не бруднить.

 

12
 
  

 

11. Звертаю краплю кісточками всередину.

 

13
 
  

 

12. На долоні скачую кульку з смоли. Для крихітних ягід використовую одну краплю, для ягід побільше складаю 2 або 3 краплі. Кульки викладаю сушитися на поролонову губку.

ВАЖЛИВО! Поки триває "гумова стадія" кулька зі смоли може "поплисти" і втратити форму. Протягом 1,5 годин я контролюю цей процес, періодично подкатывая майбутні ягоди. Ближче до 7-ї години ви вже відчуєте, що ягода затверділа настільки, що надати іншу форму вже не вийде.

 

14
 
    

 

13. Для того, щоб гілочка смородини виглядала як можна більш реалістичною важливо не тільки додати ягодам прозорість. Для квітконіжок я використовую тонкий дріт. Тут, як не можна до речі, підійде флористична дріт в білій обмотці №33 або дріт для бісеру, яку попередньо треба ошкуріть.

 

8
 
    

 

14. Якщо ви використовуєте дріт для бісеру, то вже на даному етапі можна зафіксувати відрізок дроту в смолі, обережно встромивши її в кульку.

 

15
 
    

 

15. Якщо використовується дріт в обмотці, то акуратно вставити її в смолу буде важко. В цьому випадку, потрібно дочекатися повного затвердіння кульки і тонким свердлом зробити отвір. Закріпити дріт з допомогою супер-клею.

 

16
 
    

 

16. Залишаємо намистини до остаточного затвердіння.

 

17
 
    

 

17. Для того, щоб розписати ягоди, я використовую акрилову фарбу "неаполітанська беж" навпіл розведену водою. Пензликом "0" тренуюся на різних поверхнях.

 

 
    

 

18. Розписую ягоди від центру верхівки до дроту.

 

18
 
  

 

19. Щоб ягоди придбали гарний колір і глянець, я використовую вітражні фарби. Змішую червоний і жовтий кольори для теплого відтінку ягоди і обов'язково додаю розчинник, так як вітражні фарби мають досить концентрований колір. ( на фото червона фарба вітражна і розчинник)

 

50
 
     

 

20. Замішавши фарби в підходящої ємності (ковпачок від духів), занурюю ягоди і збираю краплі фарби об край ковпачка.

 

20
 
     

 

21. Перевернувши ягоду обережно знімаю надлишки фарби серветкою.

 

 
 
     

 

22. Просушування. З розріджувачем фарби сохнуть швидше. Вже через 2 години ягоди можна брати в руки, не боячись забруднитися.

 

22
 

 

23. Для стебла і листя мені знадобиться шматок холодного фарфору", пофарбований в ніжний зелений колір. Окрашиваю глину олійними фарбами жовтого і зеленого кольорів.

 

51
 

 

24. Готую стебло, до якого буду кріпити ягоди. Для цього шматочком зеленої глини обкатую дріт спочатку пальцями.

 

 
 
    

 

25. Потім, на твердій рівній поверхні прокатываю дріт з глиною, притискаючи з зусиллям.

 

 
 
    

 

26. Продовжую фарбувати глину, додавши олійні фарби коричневих кольорів. Цей шматочок глини нам буде потрібен для виготовлення хвостиків ягоди.

 

25
 
    

 

27. У файлі-куточку за допомогою лінійки, стека або нігтів истончаю невеликий шматочок глини.

 

26
 
       

 

28. На половину розкатаної глини укладаю тонкий шар серветки, попередньо расслоив її. З допомогою нігтя "притираю" серветку до глини.

 

27
 
       

 

29. Отсоединяю глину від папки-куточка і "прикатываю" її з іншого боку серветки. Вийшов тонкий пласт глини, армований паперовою серветкою.

 

28
 
    

 

30. Відрізаю невеликі квадратики, в кількості, що дорівнює числу ягід.

 

29
 
    

 

31. Вологими пальцями на кінчику стека формую майбутні хвостики. Можна надрізати хвостики ножицями для посилення ефекту.

 

30
 
    

 

32. Аналогічно, з допомогою серветки розкачую зелену глину. Вирізаю смужку шириною близько 0,5 см. Від смужки відрізаю крихітні подовжені трикутники - це майбутні прилистки.

 

31
 
    

 

33. За допомогою супер-клею кріплю хвостик у центр верхівки ягоди.

 

32
 
    

 

34. Відрізаю зайве.

 

35
 
    

 

35. Окрашиваю дріт сумішшю з акрилових фарб жовтого і зеленого кольорів і латексного клею. ВАЖЛИВО! Не забувайте, що дріт для бісеру повинна бути попередньо ошкурена.

 

33
 
    

 

36. Глина на стеблі трохи підсохла. Голкою по спіралі роблю невеликі отвори глибиною 1-2 мм, відсуваючи глину.

 

34
 
    

 

37. Кріплю ягоди, починаючи з найменшої. Попередньо обрізавши дріт на необхідну довжину, вмочую край дроту 1-2 мм миттєвий клей "Супер-момент Гель". І вмить вклеиваю в підготовлені отвори, притискаючи дріт голкою. Над місцем кріплення дроту фіксую крихітний прилисток на будь клей.

 

36
 
    

 

38. Продовжую кріпити ягоди вже більшого розміру. Не забуваю закривати місце кріплення прилистником.

 

37
 
    

 

39. Коли всі ягоди на місці, за допомогою плоскогубців надаю гілочці красивий вигин.

 

38
 
    

 

40. Нарізаю шматочок "глиняного серветки" як на картинці нижче.

 

39
 
    

 

41. З допомогою тейп-стрічки кріплю біля основи гілки попередню деталь. Таким чином, імітую висохлі нирки відбулися гілочок.

 

40
 
    

 

42. Розкачую шматок зеленої глини з формою відповідного молдовського. Надаю фактуру.

 

41
 
    

 

43. Попередньо обкатаний зеленою глиною шматок дроту, вклеиваю в центральну прожилку майбутнього листа.

 

42
 
    

 

44. За допомогою ножиць надаю форму листа.

 

43
 
    

 

45. Коли лист підсохне, надаю йому більш яскравий зелений колір з допомогою олійної фарби.

 

44
 
    

 

46. На краях роблю акцент червоною масляною фарбою. Шматочком зеленої глини і водою "замыливаю" центральну прожилку.

 

45
 
    

 

47. Тейп-стрічкою кріплю спочатку один лист.

 

46
 
    

 

48. Потім другий лист. Гілочку можна обкатати глиною.

 

47
 
    

 

49. Таку гілочку також можна використовувати в інтер'єрної композиції або як прикраса.

 

48
 

 

Ну ось, як-то так! Гілочку агрусу робила за такою ж схемою.

Бажаю творчих успіхів!

http://www.livemaster.ru/topic/370663-krasnaya-smorodina-iz-epoksidnoj-smoly

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner